Mojih prvih 5 napak pri oglaševanju na Facebook-u

Mojih-prvih-5-napak

Tako kot se za začetnika spodobi, sem ga malo tudi “pihnil mimo” in kot sem obljubil, bom svoje napake delil z vami, tako da vam jih ne bo potrebno ponoviti. Morda bi se celo kateri lahko izognil, če ne bi ves navdušen hitel z ustvarjanjem oglasov.

V tej objavi bom te napake samo opisal, da je ne razvlečem po nepotrebnem. V kolikor pa si želite izvedeti, kako sem jih popravil oz. kako jih ne ponoviti, pa si lahko na koncu objave snamete e-knjigo, kjer so celotni postopki podrobno opisani .

1.) Nastavi pravilen časovni pas

Verjetno se zdi čisto očitna zadeva pa v mojem primeru ni tako. Sem namreč eden tistih, ki imamo vse programe v angleščini saj se v prevedenih programih nikakor ne znajdemo. Tako sem imel — seveda še vedno imam — v Facebook nastavitvah nastavljen jezik na English (US) in očitno se mi je zaradi tega v Power Editorju oz. Ad Managerju časovni pas nastavil na “EST time” oz. severnoameriški. Zaradi te nastavitve sem pričetek prvega oglasa nastavil ob 3 zjutraj, kar ni imelo nobenega smisla. Saj napaka ni bila tako huda, bi pa to predstavljalo problem, če bi želel oglaševati samo ob določenih urah v dnevu. Popravek te napake me je stal tudi oglaševalskega računa in posledično skoraj, v kolikor si prej ne bi izvozil podatke, tudi vso statistiko oglasa. Saj ne, da podatki kar naenkrat izginejo, je pa bolj smiselno, da imaste vse oglaševalske kampanje na enem  oglaševalskem računu, kar olajša analiziranje.

2.) Najprej nastavi način plačila in omejitev proračuna

Še ena očitna začetniška napaka, ki pa povzroči nepotrebne preglavice ter izgubo časa. Sam sem namreč najprej pričel z ustvarjanjem oglasa, ki pa ga nato nisem mogel potrditi. Seveda je bil razlog manjkajoč podatek o načinu plačila. Obstaja pa še drug problem. V kolikor vas zanese ustvarjanje oglasov, morda samo uporabite napačne nastavitve ali pa preveč široko zastavljeno občinstvo, se kaj hitro lahko zgodi, da boste iz strani Facebooka dobili račun, katerega ne boste preveč veseli. Zato je najbolje, da si nastavite omejitev porabe, ki najbolj ustreza vašemu proračunu ter si tako prihranite prenekateri glavobol.

3.) Vedno ustvari objavo s pomočjo “Power Editorja”

Če bi si lahko izbral eno točko, za katero bi rad, da jo upoštevate, bi to bila tale. Power Editor je najmočnejše orodje — seveda samo orodje ni recept za uspešno oglaševalsko akcijo — v rokah administratorja Facebook strani, pika. Kakšne so vse njegove prednosti, bom raje prihranil za kakšno kasnejšo objavo, ko ga bom bolje proučil, je pa to orodje, ki ga morate spoznati čim prej ter se seznaniti z njegovo uporabo. Njegova prednost je med drugimi možnost prilagoditve prikaza objave, kar vam običajen način ne nudi v takšni obliki. Zelo enostavno je tudi obstoječo objavo nato uporabiti kot oglas, pri čem se bodo ponudile številne dodatne možnosti, do katerih drugače niti ne morete dostopati.

4.) “Conversion pixel” ustvari in stestiraj preden pričneš z ustvarjanjem oglasa

“Conversion pixel” je skupek kode, ki ga dodaste na ključne spletne strani, ter tako merite uspešnost svoje oglaševalske akcije. Na primer lahko merite, koliko ljudi, ki je kliknilo na oglas, se je nato prijavilo na vaše e-novičke. Ugotovil sem, da če ustvariš Conversion pixel med samim ustvarjanjem oglasa, ni možno kopirati kode, ki jo facebook ustvari. Morda je to samo trenuten hrošč v Power Editorju, sem pa vseeno porabil nekaj časa preden sem to ugotovil. Sedaj Pixel ustvarim in stestiram pred pričetkom ustvarjanja oglasa, ki je nato bolj tekoče ter brez zapletov.

5.) Drži se priporočil dimenzij slik v oglasih

Vsaka spletna stran, storitev, aplikacija ima svoje zaželjene oz. priporočene dimenzije slik (fotografij, grafik,…), zaradi katerih te izgledajo tako kot morajo, torej ni popačenja. Kar se Facebook-a tiče, se lahko, glede na tip objave oz. oglasa, te dimenzije razlikujejo. Trenutno je priporočena dimenzija za povezave oz. klike na spletno stran 1200 x 628 pikslov oz. razmerje stranic 1,9:1 in ko gre za oglase, ne smejo vsebovati več kot 20 % besedila. Predlagam pa vam tudi, da vedno sami naložite svojo sliko in ne pustite Facebook-u, da uporabi tisto v povezavi iz vaše strani, saj boste tako dobili sliko v manjši ločljivosti. V kolikor se boste držali teh pravil, bodo slike zgledale tako kot so bile namenjene in še več, Facebook vam ne bo zavrnil oglasa.

Tako, pa sem delil z vami svoje prve spodrsljaje. V kolikor si želite bolj podrobne razlage ter nasvete, kako se jim izogniti, lahko v obrazec pod objavo vpišete svoj e-naslov in preusmeril vas bom na stran, kjer si lahko snamete e-knjigo z navodili. Hkrati se boste naročili na moje e-novičke, vam pa obljubim, da ne bom smetil vaš “inbox”, le opomnil vas bom na novo objavo na blogu.

Brezplačna e-knjiga “Mojih prvih 5 napak pri oglaševanju na Facebooku”

Vnesi svoj e-naslov, da dobiš dostop do e-knjige

1 thought on “Mojih prvih 5 napak pri oglaševanju na Facebook-u”

  1. Pingback: Kako sem svoj CPC znižal za 93 odstotkov - tadejbokan.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top